При нас новата вълна на коронавирус настъпва съгласно нашите изчисления

...
При нас новата вълна на коронавирус настъпва съгласно нашите изчисления
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов смята, че до средата на август с коронавируса ще сме относително добре

При нас новата вълна на ковид настава според нашите калкулации – не толкоз бързо. Това съобщи математикът проф..

Неприятното е, че в нашия район Турция почва да поддава, Гърция към този момент е ясна (в алена зона). Все още проблемите са в Западна Европа, само че потеглят към нас, акцентира той.
 Коронавирусът по света: Англия с максимален брой инфектирани в света за седмица Коронавирусът по света: Англия с максимален брой инфектирани в света за седмица
193 290 808 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 90,84 на ст...

Основният проблем на България е този – че Делта разновидността влиза извън, сподели Витанов пред bTV, визирайки особено Германия и заплахата в случай че там бързо се популяризира болестта, това да повлияе доста на България.

Към средата на август ще почнем да виждаме оранжеви зони в България, предвижда Витанов. Според него, Шумен, Ямбол и Монтана са най-добре като разпространяване. В Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна ситуацията също към момента е добре. София-град и Благоевград бяха отличени от математика като области, които по-бързо ще станат „ рискови ”.

Ако в края на август сме под 1500 случая дневно, в случай че на 3 август сме под 200 случая дневно, значи страната се оправя, заключи Витанов. За него, при 2000 случая дневно „ нещата са изтървани ”. А песимистичният вид е в края на август да има над 3000 случая дневно.

Все още базовото репродуктивно число е под 1 – 0.992, съгласно сметките на Витанов ( и сочат число от съвсем 1.3). Когато цифрата стане 1.3 т.е. 10 индивида заразяват 13, тогава разпространяването е дифузно, сподели професорът. Според него, доникъде на август към момента нещата ще са по-спокойни.
 Нови данни: Делта коронавирусът е преобладаващ в България Нови данни: Делта коронавирусът е преобладаващ в България
Вариантът Делта на ковид към този момент е преобладаващ в България, откакто данни от предишния месец демонстрираха, че още през юни е станал номер...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР