При нас има такова понятие – приемственост, казва прочутият солист

...
При нас има такова понятие – приемственост, казва прочутият солист
Коментари Харесай

Солистът на Александров Вадим Ананиев: Ние сме славяни и прекрасно се разбираме

" При нас има такова разбиране – последователност ", споделя фамозният солист на отбор " Александров " Вадим Ананиев. Той идва в България в края на юни дружно със 120 " александровци “ за концерти в четири български града. Гостуването на Академичния отбор на Руската войска в Пловдив ще бъде на 28 юни в зала С.И.Л.А. " Александров “ ще показа освен своя " златен репертоар " - " Катюша ",  " Смуглянка ", " Очи черние ", само че и нови танци и също български песни, издават уредниците. 

" Традициите, заложени през цялото време на основаването на ансамбъла, се предават от потомство на потомство. Песните, изпълнявани от нашите прародители, по-старото потомство сътрудници, са се запазили едно към едно и ние продължаваме да ги изпълняваме по същия одобрен метод. Това го съблюдаваме, защото предходните реализатори са внесли извънредно доста гений и психика в тези песни, а също по този начин и в танците ", споделя Ананиев. 

Вадим Ананиев към този момент 31 години е част от състава на " Александров ". Известен е като " Мистър Калинка " поради осъществяването му на най-популярната съветска ария по света. 

В края на 2016 година не се качва на самолета, който се разрушава край Сочи,тъй като му се ражда трето дете. " Благодарен съм на своя наследник, че поради него останах в Москва! “, споделя  тогава Ананиев. 

На 25 декември 2016г. съветски боен Ту-154 с 91 души на борда, измежду които и огромна част от артистите на хора, се разруши край Сочи и падна в Черно море. Така цветът на ансамбъла - 64 души от неговия състав, почина на път за авиобазата Хмеймим в Сирия, където трябваше да поздрави с настъпването на Новата година авиогрупата на съветските военнокосмически сили. Сред починалите са художественият началник Валерий Халилов, балемайсторът Вячеслав Ермолин, основният хормайстор  Константин Майоров, солистите Виктор Санин и Григорий Осипов. Светът онемява от смут. Италианският новинарски канал Rai News24, който популяризира трагичната вест, излъчи химна на Русия в осъществявания на ансамбъла. Световните медии написаха " Александров " замлъкна вечно ". Внукът на създателя на ансамбъла Евгений Александров споделя: " Мъката е голяма. Загина цветът на ансамбъла...Летяха доста, по целия свят, а починаха в Русия… "

Никой не има вяра, че хорът по този начин бързо ще стъпи на крайници, ще попълни състава си с нови хористи и ще стартира още веднъж да пътува. Но единствено няколко месеца след злополуката това е реалност. " Болката не е утихнала, само че точно и поради паметта на починалите си сътрудници, тръгваме още веднъж на път! ", споделят от управлението на хора.

Желаещите да попълнят състава са доста, бързо се вършат кастинги и единствено след месец редиците са цялостни. Назначен е нов живописен началник – Генадий Саченюк. На 16 февруари 2017 година на сцената на Централния научен спектакъл на Руската войска е изнесен първият концерт на актуализирания отбор. Именно този състав идва в България. 

За своите нови сътрудници Вадим Ананиев споделя: " Лично аз чувствам към този момент, че имат нужния " Александровски " хъс и се оправят добре. А и във времето на интернет умерено могат да гледат осъществяванията на предходния състав и да се поучат от тях ". 

Билети за концерта на " Александров " в Пловдив на 28 юни се продават на касата на залата и в системата на Ивентим.

/по  интервю, обещано за Оля Ал-Ахмет за БТА/
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР