При нарастваща Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води

...
При нарастваща Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 12.12.2021

При възходяща Луната тялото натрупа сила и мазнини, което води до внезапен скок в тежестта. Ще бъде доста мъчно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще би трябвало да премахнете висококалоричните ястия, самун, сладкиши, печени артикули от диетата. На фона на ускореното асимилиране на питателните субстанции се предизвиква плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Подходящо е също за разтоварване или недояждане.

За хората, които не желаят да гладуват се предлага да заобикалят месото, като създадат вегетарианска диета, изключително тези, които имат стомашни разстройства. В същото време диетата би трябвало да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете разнообразни типове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо.

Друга лека храна са зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени артикули, постни риби.

Благоприятно е да се подготвят билкови отвари и настойки. От алкохола е по-добре да се откажете.

ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА

Продукти: 6-7 картофа, 2 глави лук, 2 домата (или доматено пюре), 200 г сирене, 1/2 ч. ч. ориз, олио, сол, черен пипер, магданоз

За заливката - 3 яйца, 1 ч. ч прясно мляко (или кисело), 2-3 с. л. брашно.

Приготвяне: Нарежете картофите на дребни кубчета, сварете ориза, натрошете сиренето. Задушете лука и картофите.

Може да омесите всичко или да редите, в случай че предпочитате ред картофи, ред сирене, ред ориз и така нататък в тавичка. Добавят се настърганите домати, сол, черен пипер.

Слагате мусаката в авансово загрята фурна и печете на 200 градуса.

Заливката може да извършите с яйцата и прясното мляко, като добавите брашното или яйцата с кисело мляко.

Накрая поръсвате готовото ядене с нарязаният магданоз.

Любопитно : Ингрид Бергман спазвал еднакъв режим в продължение на години. Ставал в 8ч, започвал да написа от 9ч до обяд и след това непретенциозно похапвал. Храната му била постоянно една и съща: кисело мляко, конфитюр от ягоди и корнфлейкс.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР