При нападението на военен парад в югозападния ирански град Ахваз

...
При нападението на военен парад в югозападния ирански град Ахваз
Коментари Харесай

Жертвите на атентата в Иран станаха 24, ИД пое отговорност за атаката

При нападението на боен церемониал в югозападния ирански град Ахваз са убити 24-ма и ранени 53-ма души, заяви иранската осведомителна организация ИСНА, представена от АП.
Иранската държавна организация се базира на "добре осведомени източници ", без да ги посочва. Според нея въоръжените нападатели били облечени в униформи на Гвардейците на Ислямската гражданска война и се целели във военните и полицейски командири, които следили парада от един подиум. По данни на други локални медии при офанзивата са били убити минимум осем членове на елитните Гвардейци на революцията и ранени 20. За момента никоя формация не е поела отговорност за нападението. Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф упрекна за офанзивата страните в региона и техните "американски господари ".
Нападателите разкрили масиран огън по маршируващите Гвардейци, по феновете и държавните представители на близката естрада. Според Зариф измежду жертвите има деца и публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Групировката "Ислямска страна " пое отговорност за нападението по време на военния церемониал в Иран. Това заяви пропагандният орган на джихадистката организация, организация "Амак ", съобщи Агенция Франс Прес. "Бойци на Ислямска страна нападнаха церемониал на иранските сили в град Ахваз ", уточни "Амак ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР