При нападение срещу православната църква "Архангел Михаил" в Грозни днес

...
При нападение срещу православната църква "Архангел Михаил" в Грозни днес
Коментари Харесай

УДАР! Нападение срещу църква, има убити и ранени

При нахлуване против православната черква "Архангел Михаил " в Грозни през днешния ден са убити двама служители на реда от защитата на храма и двама са ранени, погубен е и един граждански жител, оповестиха правоохранителните органи на Чеченската република, съобщи ТАСС.

Установена е личността на четиримата нападатели, премахнати при спецоперацията, заяви в канала си в Телеграм чеченският водач Рамзан Кадиров. По думите му трима от тях са локални поданици - двама от село Гелдаган и един от село Аргунское в покрайнините на Грозни, а лидерът на групата е от "съседен район " на Руската федерация.

Мюфтията на Чечения Салах Межиев назова нападението "чудовищно закононарушение, поръчано от чужбина ", съобщи ТАСС. "Най-страшното е, че закононарушението е осъществено през благословения месец Рамазан, когато са неразрешени всички разпри, войни и убийства.

По кощунствен метод западните поръчители са решили да дестабилизират ситуацията в Чеченската република, да провокират боязън у жителите и гостите и да основат изкуствена неустойчивост в района ", счита той. Според представител на Руската православна черква нападението е "пореден опит на псевдоислямски екстремисти да сблъскат православните християни и мюсюлманите ". Това написа в формалния си канал в месинджъра "Там-там " ръководителят на Синодалния отдел за връзки с обществеността и медиите Владимир Легойда. "Архангел Михаил " е единственият православен храм в Грозни.

Той е учреден в края на 19 век - през 1868 година, от терските казаци. Намира се на една от основните улици - бул. "Ахмат Кадиров ". Районът е посещаван от доста туристи, наоколо има кафенета и магазини.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР