При нападение на руската армия на Одеса, което продължава вече

...
При нападение на руската армия на Одеса, което продължава вече
Коментари Харесай

Звучна плесница за Путин: Мощна руска атака удари китайското консулство в Одеса

При нахлуване на съветската войска на Одеса, което продължава към този момент трети ден, са били изпочупени прозорците на постройката на китайското консулство в града, предават международни организации.

Окупаторите бомбардираха крайморския град с ракети и дронове. Областният шеф Олег Кипер разгласява фотография след нападението.

Китай е основен съдружник на Русия и поддържа търговията сред двете страни. Според някои политически наблюдаващи Русия даже е полувасална страна на Китай и се преценява с всяка дума на Си Дзинпин, тъй като няма други съдружници в тази война. Китай счита за неприемлива огромната военна интервенция, която Русия води в Украйна, само че все пак продължава с неуверената си политика във връзка с режима на Кремъл. Каква ще бъде реакцията на Пекин и по какъв начин тези дейности на окупаторите ще се отразят на разговора сред двете страни - следва да забележим.
„ Украинското външно министерство е в контакт с китайското посолство, с цел да откри нанесените вреди и да окаже нужното подпомагане “, сподели представителят на украинското външно министерство. По данни на украинските медии няма потърпевши хора в постройката на китайското консулство.

" Агресорът случайно нападна пристанищна инфраструктура. Нанесени са вреди и на околните административни и жилищни здания, а също и на консулството на Китайската национална република. Това демонстрира, че агресорът не обръща внимание на нищо ", написа Кипер в " Телеграм ". Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си видеообръщение, че 60 000 тона селскостопански артикули, предопределени за Китай, са били унищожени при съветско въздушно нахлуване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР