При месото и месните продукти за три месеца се бележи

...
При месото и месните продукти за три месеца се бележи
Коментари Харесай

Пламен Димитров: При месото и месните продукти за три месеца се бележи ръст с 5.8%

При месото и месните артикули за три месеца се бележи растеж с 5.8%, а на годишна база – 27.1%. Това демонстрират данните на КНСБ за прехрана на живота, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" 1351 лева е нужният нетен месечен приход работещ, самичък живеещ човек. За тричленно семейство – двама възрастни с едно дете до 14 години, необходимия доход е 2432 лева Доходът, нужен за прехрана, нараства с 2,4% по отношение на третото тримесечие на предходната година и с близо 18 % на годишна база ", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" При млякото и млечните артикули 10.1% растеж за три месеца, а за година 43.6%. Поскъпването на яйцата е с 55% за година и с 18% на тримесечна база. 4.7% е повишаването при захарта и захарните произведения и 3.7% нарастване на хляба и зърнените храни. Цените на услугите в заведенията за публично хранене бележат растеж от 4.4% на тримесечна база, а за година темпът на повишаване е 26.7% ".

Цените на тока за бизнеса остават на високи равнища. Подобна е обстановката при петрола. Забелязва се стабилизиране на цените на тримесечна база, само че повишаването от началото на годината е към 10%.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР