При международна полицейска операция, координирана от Хърватия, е разбита изключително

...
При международна полицейска операция, координирана от Хърватия, е разбита изключително
Коментари Харесай

Европол с акция срещу мощна балканска престъпна група в цяла Европа

При интернационална полицейска интервенция, координирана от Хърватия, е разрушена " извънредно мощна " незаконна група от Западните Балкани и са задържани 37 души, заяви Европол.


" Мощната незаконна клетка " е взела участие главно в огромния трафик на опиати и огнестрелни оръжия в цяла Европа, обявиха от правоприлагащата организация на Европейския съюз.

" В хода на следствието бяха задържани общо 37 обвинени, в това число главатарят на бандата - жител на Босна и Херцеговина, считан от Европол за цел с висока стойност и понастоящем излежаващ четиригодишна присъда в Италия ", се споделя в изказване на Европол, представено от Агенция Франс Прес.

Лидерът на бандата е обвинен, че е провел трафика на опиати и огнестрелни оръжия, като е давал заповеди на подчинените си от пандиза, добави Европол.

В четвъртък в Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Нидерландия, Италия, Белгия и Германия по едно и също време бяха осъществени серия от обиски против обвинени членове на бандата.

Заедно с арестите полицията иззе към 148 000 евро в брой, 18 огнестрелни оръжия, в това число две картечници, и 500 грама тротил с отдалечени детонатори.

Полицията конфискува и 15 кг кокаин, 11 кг хероин, както и количества амфетамин, марихуана и хашиш.

Международната акция последва това, което Европол дефинира като " комплицирано следствие ", водено от хърватската полиция в границите на оперативната група " Балкански картел ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР