При масовите застраховки няма да има продукт, който да не

...
При масовите застраховки няма да има продукт, който да не
Коментари Харесай

Истории на успеха: 75 години ДЗИ

При всеобщите застраховки няма да има артикул, който да не може да се подписа и обслужи онлайн. При корпоративните методът ще остане самостоятелен, oбяснява ръководителят на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на ДЗИ Коста Чолаков. Компанията се е наложила като най-разпознаваемия осигурител от Царство България насам

- Господин Чолаков, ДЗИ има 75-годишна история. Кой е най-важният капитал на вашата институция, насъбран дотук?

- Най-важният капитал за нас постоянно са били и остават чиновниците и медиаторите ни. Те съхраняват и развиват знанията и богатата експертиза, насъбрана през годините. Те също по този начин развиват нововъведенията в ДЗИ и са моторът на всичко, което се случва в сдружението. Не на последно място нашите чиновници и сътрудници построяват и поддържат взаимоотношенията ни със стотиците хиляди клиенти на сдружението. Доверието с клиентите е основано на високата известност, която имаме, на отличното обслужване и правилното отношение, което демонстрираме. То се печели всеки ден с безчет дейности и решения, които вземаме при работа с тях. Измерваме непрекъснато тяхната задоволеност и търсим противоположната им връзка, с цел да подобряваме обслужването си.

- Кои са били трите най-търсени застраховки при започване на съществуването ви? В момента кои застраховки продавате най-вече?

- Най-търсените застраховки в първите години от основаването на сдружението са били имуществените и спестовните. Към 1989 година в ДЗИ е имало близо 2 млн. дейни животозастрахователни полици. В последните десетилетия най-продавани са продуктите от автомобилното обезпечаване. Тази смяна настава при деноминацията на лв. и свързаната с това загуба на доверие у потребителите във връзка с животозастраховането. По отношение на имущественото обезпечаване неговият обсег пада незабавно, откакто отпада наложителният му темперамент. Клиентите мъчно осъзнават, че собствеността на парцел е освен право, само че и обвързване той да бъде предпазен. Автомобилното обезпечаване се трансформира в съществена линия бизнес поради наложителната Гражданска отговорност и устрема на потребителите да защитят с Каско покритие нещо, което се трансформира в главен блян за тях: придобиването на нов автомобил. За страдание тази наклонност продължава, само че има и признаци на смяна. През последните години можем да се похвалим с двуцифрен растеж при животозастрахователните и здравните артикули, а в всеобщото имуществено обезпечаване сме пазарен водач с 22% пазарен дял и непрекъснато растяща потребителска база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР