При изявлението си пред европейските лидери в началото на срещата

...
При изявлението си пред европейските лидери в началото на срещата
Коментари Харесай

Роберта Мецола: Трябва да се противопоставим на лъжливата и цинична руска пропаганда

При изказването си пред европейските водачи при започване на срещата на върха на Европейския съвет, ръководителят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола съобщи, че всяка страна е подложена на невиждан напън от:

- инфлация на нечувани до момента нива;

- енергийна рецесия, която значи понижаване на доставките и увеличение на разходите;

- дефицит на храна, което значи действителна опция за световен глад;

- общественото влияние върху най-уязвимите членове на нашите общества, които преди малко излязоха от двегодишна пандемия, става все по-тежко с всеки минал ден;

- съмнения на пазарите, които ускоряват несигурността;

- съветска дезинформация, която подтиква към популизъм, шовинизъм и изолационизъм.

„ Би било исторически неправилно решение да не предоставим през днешния ден статут на претенденти на Украйна и Молдова или да не дадем ясна вероятност на Грузия.

„ Това е решение, което е целесъобразно, належащо, допустимо и за което се веселя, че виждам консенсус към тази маса. Днешният ден е исторически, “ съобщи Мецола.

Първата наранена тематика е за участието в Европейски Съюз. Тя увери, че „ участието в Европейски Съюз няма да пристигна за една нощ, постоянно сме били почтени в това отношение “.

Тя добави, че „ това не е просто алегоричен акт, а ще укрепи Европейски Съюз, както и ще укрепи Украйна и Молдова. То ще покаже на нашия и на техните нации, че нашите полезности имат по-голямо значение от реториката… другите чакащи страни - тези от Западните Балкани - също би трябвало да видят, че вярата води до резултати. Време е “.

Мецола предизвести, че „ би било неправилно също по този начин да се допусна, че публичното мнение ще продължи да дефинира дейностите ни в поддръжка на Украйна или да се подценява степента на съветското влияние… Трябва да се противопоставим на описа на Кремъл, а не да подхранваме страховете, които той популяризира “.

Председателят на Екологичен потенциал увери, че „ зелената договорка “ и европейските наказания против Русия не са причина за инфлацията. Истинската причина е жаждата на Кремът за повече въздействие.

По отношение на климата Мецола съобщи нуждата от избавление от зависимостта от съветската енергетика и обезпечаване на енергийната самостоятелност на Европа. Тя моли за гаранции, че „ незабавните, краткосрочни ограничения няма да се трансфорат в новото обикновено състояние в средносрочен проект “.

Относно инфлацията ръководителят посочи, че казусът не може да бъде решен от една страна, а че Европейски Съюз се нуждае от „ постоянен, явен и обединен метод, който да покаже, че всички сме дружно в тази обстановка “.

Мецола също по този начин затвърди позицията на Брюксел, че е нужно ускоряване на военната, филантропичната и финансовата помощ за Украйна.

В речта си тя няколкократно подчертава върху противодействието против съветската агитация: „ Трябва да се противопоставим на лъжливата и цинична съветска агитация, която упреква за задаващата се рецесия с продоволствената сигурност дейностите на Украйна или глобите на Европейски Съюз. Вината е напълно на агресора “.

Председателят на Екологичен потенциал увери, че Народното събрание е подготвен да посрещне провокациите и е подготвен да го направи взаимно с институциите и държавите-членки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР