При извършена рутинна проверка на служител на ОД на МВР-Пловдив

...
При извършена рутинна проверка на служител на ОД на МВР-Пловдив
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за нелегалната цигарена фабрика, разбита в Желязно ВИДЕО

При осъществена рутинна инспекция на чиновник на ОД на МВР-Пловдив на 7 октомври в региона на пловдивското с. Желязно е разкрито съвременно оборудвано помещение, подготвяно за цялостния цикъл на произвеждане на цигари „ Марлборо “.

Цехът се е намирал в някогашен икономически двор в края на селото.

При осъществения първичен оглед е открито, че откритите машини, инсталирани в поточна линия, са нови и от най-голям клас, оповестиха от прокуратурата.



Във фабриката е имало обособено и особено помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн.



Установени са голям брой кашони с надпис „ Филтър “, картонени отрязъци за цигари „ Марлборо “, листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн и други



Според първичните данни, участниците в производството са работили в строга нелегалност и всеки от тях е имал избрани отговорности.



На територията на фабриката са обезпечени битови условия за служащите - спални и сервизни пространства. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци. В настрана помещение е подложен местен генератор.



В Районна прокуратура – Пловдив е формирано досъдебно произвеждане, за това, че на 7 октомври 2020 г,. в с. Желязно, обл. Пловдив, в нарушаване на открития ред са държани и укривани предмети, материали и оръдия, както и механически уреди, за които се знае, че са предопределени за произвеждане на тютюневи произведения по член 234 алинея 2 от Наказателен кодекс – закононарушение по член 234 алинея 4 вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

Задържано е едно лице по Закона за Министерство на вътрешните работи, следва задържане на второ като двамата са съпричастни за присъединяване в подготовката на незаконното произвеждане на цигари. Други трима са оповестени за общодържавно търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.



Продължават да се правят огледи, претърсвания и изземвания, разпити на очевидци, като следва да бъдат назначени съответните експертизи.

Дне в с. Желязно противозаконната фабрика за произвеждане на цигари бе посетена от основния прокурор Иван Гешев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

На мястото бяха и Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Румен Попов, областен прокурор на гр. Пловдив и ст. комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР