При израелски удари, насочени срещу конвой от цистерни в североизточната

...
При израелски удари, насочени срещу конвой от цистерни в североизточната
Коментари Харесай

Израел ликвидира трима членове на Хизбула в Ливан

При израелски удари, ориентирани против ескорт от цистерни в североизточната част на Ливан, са убити трима членове на " Хизбула ", оповестиха за Агенция Франс Прес неправителствена организация и боен източник.

Ливанската терористична формация " Хизбула ", съдружник на " Хамас ", води съвсем всекидневен огън с израелските сили през осемте месеца от началото на войната в Газа, провокирана от нападението на палестинската войнствена формация на 7 октомври.

„ Трима членове на „ Хизбула “ бяха убити от девет израелски ракетни удара, които бяха ориентирани към ескорт от цистерни и постройка “ в село в региона на Хермел на границата със Сирия, съобщи военният източник, като добави, че трима души също са били ранени.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида при нападението са починали и други двама души.

„ Трима сирийци, работещи с Хизбула, и двама ливанци бяха убити при израелски удар, ориентиран против ескорт от цистерни, влизащ в Ливан по границата със Сирия “, съобщи шефът на неправителствената организация Рами Абдел Рахман.

Той добави, че петима души са били ранени, а двама души са изчезнали след нападението.

Според военния наблюдаващ сирийската противовъздушна защита е била задействана, с цел да противодейства на офанзивата.

Войници на " Хизбула " от дълго време са ситуирани в Сирия в поддръжка на силите на диктатора Башар Асад в гражданската война в страната.

Няколко часа преди ударите " Хизбула " разгласи, че е свалила още един израелски дрон „ Хермес “ над Ливан - петият от този вид от февруари насам. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР