При изключително силен интерес се проведе семинар на тема “Новият

...
При изключително силен интерес се проведе семинар на тема “Новият
Коментари Харесай

Обучителен център “Темида” и КЗЛД проведоха семинар за защита на личните данни

При извънредно мощен интерес се организира семинар на тематика “Новият закон за персоналните данни”. Събитието бе проведено от Обучителен център “Темида”, като в него се включиха и членове на Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД).

Във форума присъединяване взеха адвокати, нотариуси, частни правосъдни реализатори, представители на финансовия и счетоводния бранш, както и такива на дребния, междинния и огромния бизнес.

Каква е правната рамка на новия европейски правилник пред участниците обясни юрист Николай Цветанов, който оглавява екипа на „ Пенков, Марков и сътрудници “ в областта на отбрана на персоналните данни.

Каква следва да е техническата подготовка за EU GDPR 2018, какво е GAP разбор, криптиране и псевдонимизация обясни Вихрен Славчев, който има повече от 15 години опит в областта на ИТ и ръководството.

Отговор на въпросите какви са законовите учредения за култивиране на персонални данни, според GDPR и обвързване за отчетност на лицата, обработващи персоналните данни на участниците даде юрист Димитър Тодоров, който е синдик, вписан в одобрения лист към Министерство на правораздаването на Република България, представител по индустриална благосъстоятелност, вписан в регистъра към Българско патентно ведомство (БПО) и в листата към Служба на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС).

По време на събитието участниците имаха и опцията да насочат въпроси и да получат обосновани отговори от експертни лица, представляващи контролния орган – Комисия за отбраната персоналните данни. Това бяха основен специалист Олга Александрова и основен специалист Наталия Николова. Те дадоха и на практика стъпки за използването на Общия правилник за отбрана на персоналните данни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР