При избори сега ГЕРБ има 15,2% подкрепа, партията на Слави

...
При избори сега ГЕРБ има 15,2% подкрепа, партията на Слави
Коментари Харесай

”Маркет Линкс”: Слави Трифонов настигна ГЕРБ

При избори в този момент ГЕРБ има 15,2% поддръжка, партията на Слави Трифонов – ”Има подобен народ ”, е втора политическа мощ с 15 на 100 утвърждение, БСП- трета (13,5%), съгласно последното социологическо изследване на „ Маркет Линкс “ по поръчка на бТВ.
Данните сочат, че Демократична България има повече поддръжка от Движение за права и свободи – 6,6% против 6,3%. Обединените патриоти са с 3% утвърждение, а групировката на Мая Манолова – Изправи се - 2,6%.

Бойко Борисов губи персонално утвърждение, до момента в който партията му продължава да бъде първа политическа мощ.

Неудовлетворението от развиването на страната стига до доста висока степен, в сходна обстановка бяхме в 2018 година, когато имаше още веднъж ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна ръководството, сподели социологът Добромир Живков от Маркет линкс.

Според него годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, сега сме може би в най - ниската точка. Едва към 20% от българите считат, че сега страната се развива в вярната посока, уточни той.

Според Живков в обстановката на COVID-19 в целия свят се приказва за нов вид водачество.

„ Виждаме огромна смяна, изключително спрямо 2009 година, когато Борисов стана министър председател. В последното изследване рейтингът му е доста невисок. Това е доста ниско равнище на утвърждение, което досега не сме отчитали. “, счита Живков.

По думите му това е сериозен знак за тежката лидерска рецесия в най-голямата политическа рецесия в страната.

„ Към момента утвърждението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова обстановка, в която попадаме “, сподели социологът.

По думите му политическата конюнктура води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и жителите са събудени, хората са подготвени да отидат да гласоподават, само че това не значи, че са създали своя избор за кого да гласоподават, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР