При инцидента пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж почина от

...
При инцидента пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж почина от
Коментари Харесай

Масовото сбиване в Казанлък е заради бой на дете frognews.bg

При случая пострадаха 19 души, а 37-годишен мъж умря от нанесения му побой.

 

Осем от потърпевшите при сбиването към момента са в болница. като 5-ма от тях са с заплаха за живота. Трима са в извънредно тежко положение от пострадванията.

 

До момента на 5 лица са  повдигнати обвинявания по чл.115 от Наказателен кодекс като съучастници в съзнателно ликвидиране, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години, но в случай че бъдат събрани задоволително доказателства за особена свирепост, може да бъде преквалифицирано и по член 116 каза окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

 

Обвинените са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, а гледането на непрекъснатата мярка за неотклонение се чака да бъде в границите на утрешния ден, уточни Дичо Атанасов.

 

Той добави, че кръгът на обвиняемите  сигурно ще бъде уголемен. " Не приказваме единствено за убийството, има и голям брой лица с телесни повреди и такива в тежко положение, могат да бъдат повдигнати обвинявания в опит за ликвидиране, причиняване на телесни повреди и други ", разяснява прокурор Атанасов.

 

Установена е повода за разпрата сред двете ромски семейства.

 

Враждата потегля в средата на предходната година, откакто представител на единия жанр набива дете от другия.

 

Точно по този мотив е било плануваното в понеделник дело, когато стана сбиването, изясни ст. комисар Лазар Христов, като добави, че следват други случаи и разгръщане на спора, довели до всеобщия пердах.

 

Междувременно продължава 24-часовото засилено полицейско присъствие  в павелбанските села  Манолово и Тъжа, където живеят двата враждуващи рода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР