При инцидент с трактор днес около 15,30 часа е починал

...
При инцидент с трактор днес около 15,30 часа е починал
Коментари Харесай

Загина бившият кмет на Стара Загора и бивш здравен министър д-р Евгений Желев



При случай с трактор през днешния ден към 15,30 часа е умрял някогашният кмет на Стара Загора и някогашен здравен министър доктор Евгений Желев. Инцидентът е станал, когато Желев отишъл в ловната хижа в чирпанското село Яздач и решил да се погрижи за овощните дръвчета край нея, като изоре терена с трактор. При неразбираеми условия тежката машина се обърнала и го затиснала, в резултат на което мъжът умрял.

Поклонението и погребението ще бъдат в неделя в Стара Загора.

За нещастието заяви във Facebook кметът на Стара Загора Живко Тодоров. "Пиша това и ръцете ми треперят.... Днес си отиде един огромен Човек - наш кмет, водач, наш другар... Д-р Евгений Желев, ти направи доста за Стара Загора! Доказа, че не партиите имат значение, а хората!Направи по този начин, че да останеш в историята на града и направи по този начин, че хората да те обичат! Поклон пред паметта ти, докторе! Никога няма да те забравим! ", написа той.

Д-р Желев бе кмет на Стара Загора в продължение на два мандата от 1999 до 2007 година, преди този момент беше шеф на регионалната болница. От 24 април 2008 година до 27 юли 2009 година той беше министър на опазването на здравето в кабинета на Сергей Станишев. Медицинската му компетентност бе ортопедия.

Евгений Желев е роден на 22 юли 1957 година в Стара Загора. Завършил е Висшия медицински институт в Пловдив. Преминава курс по мениджмънт на опазването на здравето във Вашингтон, Съединени американски щати. Два мандата е кмет на Стара Загора (16 октомври 1999-26 ноември 2007). От 20 март 2008 година е назначен за ръководител на Държавната организация за българите в чужбина. С декрет на президента Георги Първанов от 22 март 2008 година е назначен за Съветник по развиването на районната политика.

След това става министър на опазването на здравето (24 април 2008 г.-27 юли 2009 г.) и депутат от БСП/ „ Коалиция за България “ в 41-вото Народно заседание (14 юли 2009 г.-14 март 2013 г.). През 2013 година става шеф на втората по величина частна болница в България – МБАЛ „ Софиямед “ в София.

Бил е член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия. Член на Националния съвет на АБВ.

Д-р Желев е джентълмен на френския Орден за заслуги – най-високото отличие на Френската република, след Ордена на почетния легион. Носител на съветския медал „ Петър I втора степен “ за персонален принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР