При ГЕРБ няма динамика, партията не расте. Но ерозира подкрепата

...
При ГЕРБ няма динамика, партията не расте. Но ерозира подкрепата
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ерозира сериозно подкрепата за ПП-ДБ

При ГЕРБ няма динамичност, партията не пораства. Но ерозира поддръжката за ПП-ДБ. 6% е спад в поддръжката за тази коалиция. „ Възраждане “, макар че няма сериозен растеж, приближава съществено първата и втората политическа мощ. Ако продължи тази наклонност, това може да стане факт. Това разяснява в ефира на Нова ТВ социологът от „ Тренд “ Димитър Ганев, който показа настоящо социологическо проучване по поръчка на " 24 часа ".

Местните избори може да покажат нови салда сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

По думите му негативните оценки за работата на държавното управление се подвигат за трети следващ месец.

Положителните оценки обаче не падат. Те са към 22 на 100 за последните два месеца. Това е неписан закон в България – когато си на власт доверието в теб ерозира ”, акцентира той. И добави: Въпросът е, че с кабинета на „ Денков ” обстановката е малко по-особена. Защото самото държавно управление не потегли с високи равнища на поддръжка. Това бе разследване от непопулярната „ сглобка ” – нито електоратитена ГЕРБ, нито електоратите на Политическа партия и Демократична България са въодушевени от това.Ако държавното управление продължава да пада като поддръжка – под 20%, това към този момент ще е сериозно. Тогава ще възникне въпросът и в ГЕРБ, и в ПП-ДБ дали да поддържат този кабиет. Вариантът е по-скоро нов кабинет, който да получи нов заем на поддръжка, уточни той.

Отношението към президента не демонстрират разлики, отбелязва Ганев и посочи, че макар изострянето в тона сред държавното управление и президента, позитивната оценката за работата на президента е на познатите равнища от 36%, а негативната 52%.

Ганев разяснява също и упоритостите на президента да направи нов политически план.

Говори се за план на Радев. Но той има мандат още три години. Да слезе от президентското място надали ще се случи. Има ниша, която обгръща всички политически полета. Рано или късно тази ниша ще бъде запълнена.

Оттегляне на хората от изборния развой е съществено, когато приказваме за парламентарните избори, посочи Ганев. На последните избори към 900 000 по-малко са гласоподавателите. Що се отнася до локалните избори – те са и мажоритарни избори, и там личността има значение. Избирателите в тях не се въздейства от изборите за парламент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР