При ефективна карантина би следвало да се очаква да се

...
При ефективна карантина би следвало да се очаква да се
Коментари Харесай

Доц. Велинов: До седмици бум на заболели заради пътуването по Великден

" При ефикасна карантина би следвало да се чака да се разхлабят ограниченията, когато стартира да понижава броят на инфектираните. Това хубаво време и излизането на хората от София обаче най-вероятно ще доведат до увеличение на броя на пациентите. Това може да ни изиграе неприятна смешка. Резултатът от пътуването към Великден евентуално ще бъде забележим до няколко седмици, мъчно е да се предвижда. Както знаем, инкубационният интервал е 14 дни. ", предвижда за " Денят ON AIR " неврохирургът от " Пирогов " и член на УС на БЛС доцент Николай Велинов.

Щабът прикани да не се пътува в провинцията по Великден, защото София е най-голямото огнище на болестта, а към момента не сме достигнали пика. Въпреки това обаче голям брой хора не се вслушаха и наложително до второ разпореждане бе затворена София. Оказа се, че доста от подадените заявления на КПП-тата са подправени, а доста други пътуващи незабавно са били върнати заради показани неуважителни аргументи за пътуването.

Специалистът разяснява и положението на лечебните заведения в столицата и страната, което по време на зараза е още по-болезнен проблем. Основен проблем на провинциалните лечебни заведения е и неналичието на реанимационно съоръжение, което би било проблем при тежките случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР