При двете експлозии, които разтърсиха по-рано Бейрут, са загинали поне

...
При двете експлозии, които разтърсиха по-рано Бейрут, са загинали поне
Коментари Харесай

Нараства броят на жертвите в Бейрут

При двете детонации, които раздрусаха по-рано Бейрут , са починали най-малко 27 души, а ранените са над 2500, съгласно " първичните данни ", оповестени от министъра на опазването на здравето на Ливан Хамад Хасан, предава AFP.
" Това е злополучие във всеки смисъл на думата ", добави той в изявление за ливанските медии по време на посещаване в ливанска болница в столицата, заяви организация Фокус.
Съпругата и дъщерята на ливанския министър председател Хасан Диаб са ранени при мощната детонация в Бейрут. Това заяви телевизионният канал Ал Арабия. Според него измежду ранените има и няколко съветници на ръководителя на кабинета, съобщи БГНЕС.
Нанесени са и вреди на президентския замък Баабда в ливанската столица. Взривната вълна е развалила голям брой здания, в това число съветското и българското посолство.
Мощна детонация избухна в региона на морското пристанище Бейрут покрай ливанската военноморска база. Фасадите на няколко здания, ситуирани наоколо до пристанището, са срутени, жилищни здания и офиси са развалени. Телевизионният канал оповестява за стотици ранени при детонацията, а по предварителни данни минимум 10 души са починали. Пожарът в пристанищната зона към момента не е сподавен.
Белият дом деликатно следи обстановката към детонацията в ливанската столица. Това съобщи пресслужбата на президента на Съединени американски щати Кейли Макинани на брифинг.
По-рано външният министър на Франция Жан Ив-Льо Дриан съобщи, че страната му " стои зад Ливан " и е подготвена да помогне.
Вижте още: Мощен гърмеж раздруса Бейрут, има десетки ранени (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР