При днешното си посещение в Киев германският министър на отбраната

...
При днешното си посещение в Киев германският министър на отбраната
Коментари Харесай

Германия обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 1,3 милиарда евро

При днешното си посещаване в Киев немският министър на защитата Борис Писториус разгласи отпущането на нов пакет военна помощ за Украйна, на стойност 1,3 милиарда евро, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Това става в миг, когато Западът твърди Украйна, че поддръжката му ще продължи.

По думите на Писториус помощта включва четири нови системи за противовъздушна защита ИРИС-Т, чието снабдяване е планувано за 2025 година, противотанкови мини както и артилерийски муниции, по-специално 155-мм снаряди, от които Украйна изпитва остра потребност.

В изявление след среща с украинския си сътрудник Рустем Умеров тази заран немският министър е уверил Украйна в солидарността на Берлин.

Германия към този момент е доставила на Украйна три системи ИРИС-Т, а доставка на четвърта е планувана за тази година. Четири системи би трябвало да бъдат доставени и през 2024 година, а обещаните през днешния ден - през 2025 година

Писториус обаче не сподели нищо за доставки на крилати ракети " Таурус ", за каквито Украйна приканва от месеци, с цел да се нанасят удари по съветски позиции, командни центрове и логистични линии надалеч зад фронта.

 

Запитан по кое време Киев ще получи такива ракети, Писториус бе сбит:  " Няма нова информация за ракетите Taurus ".

Германия, която се притеснява, че те биха могли да бъдат употребявани за удари вътре в Русия, протака от месеци, до момента в който Киев упорства, че оръжията с огромен обхват са от значително значение, с цел да се принуди съветската войска да отстъпи.

На 12 ноември немският министър на защитата към този момент разгласи удвояване до 8 милиарда евро на в началото плануваната за 2024 година военна помощ за Киев, показва Агенция Франс Прес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР