При дебюта си Николай Николов стана световен шампион по бразилско

...
При дебюта си Николай Николов стана световен шампион по бразилско
Коментари Харесай

Николай Николов: първи световен шампион по BJJ за България

При дебюта си Николай Николов стана международен първенец по бразилско жиу-жицу BJJ на шампионата в Лас Вегас. На финала в категория до 94 кг той безусловно унищожи американския си противник Брат Филипс с 21:0. Не му попречи даже съществено контузеното дясно рамо, с което преди месеци той стана европейски първенец по сумо.

В момента той е и народен треньор в японския спорт, като състезателите му се върнаха с медали от международното състезание в Тайван в края на юли, на което той ги водеше. Шампионът благодари за поддръжката на жена си Силвана и на своя съотборник и другар Иво Евгениев, самият той европървенец тази година, който обезпечава и съвършената подготовка на спечелилия.

Миналата година Николов стана и европейски отличник при едвам второто си присъединяване в съревнование от сходен сан в BJJ. Шампионът, чиито изяви 19 минути и СЛАВА наблюдават компактно от години, потегля в спорта от... леката атлетика. След закриването на познавач.паралелката поради рецесията през 90-те години, се насочва към битката. А след това развива гения си в най-актуалните бойни спортове на нейната база. Той играе за клуб Зенит. Има дребен наследник с име на митичен победител - Давид.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР