При безразборната стрелба с въздушни пистолети по автобус на градския

...
При безразборната стрелба с въздушни пистолети по автобус на градския
Коментари Харесай

След стрелбата по автобус в Пловдив: Как ще бъдат наказани учениците

При безразборната пукотевица с въздушни револвери по рейс на градския превоз в Пловдив преди дни беше ранено в ръката 14-годишно момче , което е прекосявало около мястото на стрелбата. Пострадал е и полицейски чиновник , който към оня миг не е била на работа. Стрелбата е била безредна и е траяла повече от час . Стреляли са от 6-тия етаж на блок в региона на Математическата гимназия в града под тепетата. Двете момчета – на 14 и на 15 години, бяха арестувани за 24 часа.

„ В хода на следствието е открито, че едното от оръжията е закупено преди седмица от оръжеен магазин от бащата на едното от момчетата. Детето е участвало на покупката и се е похвалило на своя другар , че има подобен пневматичен револвер. Второто дете е отишло единствено в същия магазин и си е закупило същото оръжие. Серийните номера и на двете оръжия са идентични ”. Това съобщи в ефира нарайонният прокурор Петър Петров.

В магазина са направили административно нарушаване, продавайки оръжия на малолетни лица. „ Санкцията е в размер на 500 лв. за физическото лице, продало револверите, и до 2000 лв. за юридическото лице ”, акцентира прокурорът.

По думите му двете момчета все още не са с повдигнати обвинявания, защото към момента се събират доказателства по случая. Младежите са настанени с прокурорско разпореждане в  Дом за краткотрайно настаняване на малолетни лица към ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР