"При авиоинцидент не се търси виновник, а причина”. Това каза

...
"При авиоинцидент не се търси виновник, а причина”. Това каза
Коментари Харесай

При авиоинцидент се търси причината, не виновник, казва експерт

"При авиоинцидент не се търси провинен, а причина”. Това сподели в "Здравей, България” авиожурналистът Александър Богоявленски в коментар на случая, който за малко не помрачи Празника на розата в Казанлък.

Малък аероплан падна край Казанлък, двама са ранени

Малък аероплан падна през вчерашния ден в Казанлък с трима души на борда, в това число 6-годишно дете. Всички потърпевши бяха с леки пострадвания.

Ултралеката машина падна покрай летището край града. Появи се изказване, че пасажерите са били с по-голямо от позволеното тегло.

Самолет се разруши в Хавана - 105 души са били на борда

Според специалиста постоянно може да случат условия, които да доведат до непредвиден процес, само че работа на притежателя на машината било да реши кой може да се качи на борда.

"От значение са техническите спецификации на машината, метеорологичните условия и куп други фактори”, акцентира Богоявленски.

Инцидентът се случи по време на Празника на розата в Казанлък, когато в града се организира авиошоу, като част от атракциите са и возене със аероплан.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР