При 80% заетост на интензивните COVID легла ще се затегнат

...
При 80% заетост на интензивните COVID легла ще се затегнат
Коментари Харесай

Премиерът: При 80% заетост на интензивните COVID легла ще се затегнат мерките

При 80% претовареност на интензивните Коронавирус кревати ще се затегнат ограниченията, разгласи в ефира на bTV министър председателят Кирил Петков.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29762
Целта - да се обезпечи достъп до медицински услуги на всички нуждаещи се.

„ Интензивните кревати са тези, които вършат разликата сред здравето и живота на пациентите. Още на следващия ден би трябвало да презентираме нов модел, в който ще има предвидимост и да сме подготвени дни преди пика на вълната “, сподели Петков.

Министър-председателят добави, че предстоят диалози по тематиката с специалисти. 

Той посочи, че ще има ясни критерии по кое време и какви мери ще бъдат въвеждани, като, ще се опитат да запазят опцията бизнесите да работят и децата да вървят на учебно заведение.

„ Коронавирус е тук и би трябвало да се имунизираме, това е единственият метод да няма хора на интензивни кревати. Само на база напън или митинг – няма да се анулира зеленият документ “, изясни той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29762  COVID-19 погуби обещаващ модел, майка ѝ недоумява: Беше имунизирана с две дози! COVID-19 погуби обещаващ модел, майка ѝ недоумява: Беше имунизирана с две дози!  РЗИ – София: Столицата няма да се затваря РЗИ – София: Столицата няма да се затваря  Ямбол към този момент е в тъмночервената зона по разпространяване на COVID-19 Ямбол към този момент е в тъмночервената зона по разпространяване на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР