При 49 живи пациенти с установен коронавирус COVID-19, няма нито

...
При 49 живи пациенти с установен коронавирус COVID-19, няма нито
Коментари Харесай

Позитивна новина за всички болни от коронавирус у нас

 " При 49 живи пациенти с открит ковид COVID-19, няма нито един, който да е в сериозно положение. " Това сподели пред bTV шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

" Болшинството от болните са в положително положение, към този момент нямаме пациент, който да е в някакво сериозно положение “, изясни той. Възрастната жена в Габрово, която беше в по-сериозно положение, се е подобрила внезапно след плеврална пункция, уточни професорът. По думите му най-младият пациент е на 4 година и е приет в болница с родителите си.

Проф. Кантарджиев акцентира, че съгласно китайските данни, основани на 70 000 случая, най-рискова е възрастовата група 70+. По-ниска е смъртността при пациентите над 60 години, а при по-младите процентът е доста по-нисък. Затова и китайското проучване на заболяването и новите указания на СЗО ясно показват, че възрастните хора с хронични болести в най-вече случаи се постанова да бъдат лекувани в болнични условия. При тях и най-често се следи краткотрайно усъвършенстване, последвано от внезапно утежняване. По думите му повода е, че при вероятно асистирано или командно дишане, мускулатурата на възрастните хора доста бързо отслабва.

Много от по-младите не демонстрират никакви признаци или просто се постанова да останат у дома и да се борят с съответни признаци – главоболие, температура над 38 градуса, мускулни болки и така нататък Обикновено признаците се разпростират в границите на към 4 дни, най-често 5-6 след заразяването.

Експертът означи, че други коронавируси са виновни обичайно за значителен % от недоволствата от гърлобол и суха кашлица през зимата. Проф. Кантарджиев прикани хората сами да вземат ограничения тъй че COVID-19 да не се трансформира в всеобща опасност за живота и здравето на уязвимите групи хора.

По думите му жителите очевидно не са спазвали по-слабите ограничения: " Има върнали се от Италия – дай да се съберем роднините, да се нацелуваме, да се напием, наядем... Там са 7-8 души “. Той акцентира, че това е единствено български проблем и ковид е бил открит при британец, който се видял с болната си сестра преди да пристигна на курорт в България, написа още " Блиц ". 

Проф. Кантарджиев беше безапелационен, че са планувани " десетки хиляди “ проби за ковид и посъветва частните лечебни заведения и лаборатории да се снабдят и с новите бързи ориентировъчни проби, които занапред излизат на пазара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР