Презпоследните две седмици животът в с. Жълтеш беше различен. Защото

...
Презпоследните две седмици животът в с. Жълтеш беше различен. Защото
Коментари Харесай

Приеми ме на село - възраждане - каузата, която вдъхновява и променя

Презпоследните две седмици животът в с. Жълтеш беше друг. Защото там тази година се организира самодейността „ Приеми ме на село - Възраждане “.

Младежи от Габрово, Пловдив, Стара Загора, Русе и Варна, с поддръжката на девойки и момчета от Терапевтичен център „ Св. Илия “, одобриха предизвикването за малко време и с непринуден труд да трансформират, въпреки и с малко, образа на балканското село.

Многото работа не ги смути и те запретнаха крепко ръкави – ремонтираха и освежиха автобусната спирка край разклона за с. Драганчетата, почистиха селската чешма и възвърнаха детската площадка, създадоха култивиран мебели от дървени палети, боядисаха дограмата на локалното читалище. А с помощта на момчетата от Терапевтичен център " Свети Илия ", които нееднократно са доказвали готовността си да бъдат в помощ на възрастните хора по селата, бе почистено и гробището в дребното селце Торбалъжи.

Уморени, само че и същински задоволени, доброволците потвърдиха, че когато са дружно в благородна идея, всяка компликация може да бъде преодоляна.

Гостоприемните домакини от НЧ „ Светлина 1927 “ осигуриха на младежите опция да се допрян до локалния обичай, традиции и фолклор – с вкусната домашно приготвена храна, с разучаването на достоверните национални песни и танци от с. Жълтеш, с откровенията и забавните истории от предишното.

Това е и смисълът на " Приеми ме на село " - младежите да оказват помощ с труда си за облагородяване на селата, а локалните поданици да им показват достоверните български традиции и обичаи.

Благодарим на всички – на доброволците за ентусиазма, всеотдайността и положения безусловно труд, ана локалните хора - за топлотата, с която подариха младежите!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР