Президентството и служебното правителството призоваха в един глас бързо да

...
Президентството и служебното правителството призоваха в един глас бързо да
Коментари Харесай

Радев и Янев зоват за бързо формиране на правителство

Президентството и служебното държавното управление приканиха в един глас бързо да бъде контрактуван постоянен кабинет. Това стана часове откакто стана ясно, че договарянията, водени от Има Такъв Народ, вървят мъчно. 

В отговор на въпрос на Нова ТВ по тази причина по кое време президента ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, президентството разгласи: Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни промени и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна поддръжка. Затова парламентарно показаните политически сили би трябвало допустимо най-скоро да намерят формулата за сформиране на постоянно държавно управление в полза на българското общество, а постигането на резистентен консенсус за смяна е отговорност на самите политически сили.

Почти по същото време служебният министър председател Стефан Янев прикани държавното управление да бъде образувано на база " съдружно съглашение, в което да има ясно написани правила, ясно написани отговорности по повод както на българските жители, по този начин и за осъществяване на публичния интерес ". Той означи, че прави усещане, че в политическото говорене думата коалиция се заменя с термини с неразбираемо наличие, да вземем за пример термина " обединяване ", който е необятен и не допуска ясни правила на взаимоотношение. По думите му в общественото пространство думата " коалиция " е натоварена с отрицателна конотация.  " Но в това време обединението е оня инструмент, който дава опция за ясни правила за взаимоотношение, ясни правила за взимане на решения и ясно носене на отговорност от политическите субекти ", уточни Стефан Янев.
  " Време е от политическо говорене да се премине в политическо деяние. Именно в това политическо деяние ще проличи отговорността, готовността на политическите сили да работят в публичен интерес, в полза на България ", сподели служебният министър-председател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР