„Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи

...
„Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи
Коментари Харесай

Крум Зарков: Президентското вето ни казва, че антикорупционният закон няма да проработи

„ Президентското несъгласие ни споделя, че антикорупционният закон няма да проработи и е късмет да покажем, че законът не е прахуляк в очите ". Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков по време на дебатите в Народното събрание по президентското несъгласие за Антикорупционния закон, предава „ Фокус ".

" Това несъгласие беше посрещнато от доста на нож. Истината е, че това несъгласие е късмет, откакто хората към този момент са уверени, че това е прахуляк в очите, ние да дадем знак, че не е. Да отхвърлим този закон и да напишем подобен, какъвто ще проработи. Имаме късмет да се променим ", съобщи Зарков.

Той обърна внимание, че министърът на правораздаването Цецка Цачева отсъства от разискването на закона и че не е чута позицията на вицепремиера по правосъдната промяна Екатерина Захариева.

„ Законът няма да проработи, тъй като логиката му е сбъркана и оттова неговата идея. Според този закон корупцията не е закононарушение. Тя е освен това и нещо по-малко, не разбрахме - чувство, възприятие, усещане ", сподели Зарков и изясни, че корупцията в България е приела такива размери, че нито един от съставите на Наказателния кодекс не съумява да я опише.

Според него публичното разискване има смисъл единствено когато страните са подготвени да се чуят, а не като досадна процедура, която просто би трябвало да мине.

„ Много от причините на ветото през днешния ден бяха изречени доста пъти и нито един не беше оборен. Въпреки това със силата на болшинството и на аритметическата логичност той се гласоподава по този начин, както беше показан ", разясни заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР