Президентският секретар Атанас Кръстин ще бъде посланикът в България на

...
Президентският секретар Атанас Кръстин ще бъде посланикът в България на
Коментари Харесай

Секретар на президента - Атанас Кръстин сменя посланика в Москва Бойко Коцев

Президентският секретар Атанас Кръстин ще бъде посланикът в България на мястото на Бойко Коцев. Решението за това е взето по време на секретната част на държавното съвещание в сряда.

Бойко Коцев е назначен за дипломат на България в Руската Федерация през април 2012 и мандатът му е изминал преди две години. Смяташе се, че той ще продължи да съставлява страната, защото има положителни връзки с ръководството на Русия.

За да замине Кръстин за Москва би трябвало да бъде публикуван и президентски декрет, което няма да е проблем, защото той е предложение на Румен Радев. Имало е друго предложение за поста в Москва на Министерството на външните работи, само че е министър председателят Бойко Борисов се е съобразил с настояването на Радев. Кръстин би трябвало да получи
и агреман (предварително съгласие) от съветското министерство на външните работи. За да се стигне до решение на държавното управление, такова най-вероятно има.

Бойко Коцев беше извикан предходната сряда в София за съвещания, като реакция на убийството на някогашния съветския разузнавач Сергей Скрипал във Англия. Посланикът на Европейския съюз в Москва е извикан за съвещания за 4 седмици. Бойко Коцев ще се прибере в Русия след 8 април, защото имало разкриване на " доста значима галерия на Светлин Русев ". Премиерът Бойко Борисов счита, че тази реакция е задоволителна и няма да гони съветски дипломати.

 Бойко Коцев награждава Леонид Решетников
© http://ruslemnos.ru

Бойко Коцев награждава Леонид Решетников

Коцев има " забавни " прояви в столицата на Русия. На 28 февруари в хотел " Савой " Коцев участва на конференция, озаглавена " Духовният героизъм на съветския народ ", която би трябвало да разпространява ролята на Русия в Освобождението на България, която съгласно уредниците не е задоволително известна. По-интересна от тематиката са уредниците. На една маса с Коцев седяха " православният олигарх " Константин Малофеев и някогашният шпионин и началник на Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) Леонид Решетников. Двамата са ръководители на общество " Двуглав орел ", което е уредник на конференцията. Малофеев е в листата в наказания на Европейски Съюз поради присъединяване си в спора в Донбас и Украйна. Коцев " раздава " и почетния знак " Самарски кръст ", който е основан от обединяване от русофилски организации. Сред носителите на почетния знак са президентът Владимир Путин и Решетников.

 Атанас Кръстин
© Пресслужба на президента

Атанас Кръстин

Атанас Кръстин е роден през 1958 година в град Гоце Делчев. Завършил е интернационалните връзки в УНСС в София и МГИМО в Москва, курсове на федералното министерство на външните работи на Германия в Бон и Берлин, както и в Центъра по въпросите на сигурността Джордж Маршал в Гармиш-Партенкирхен, Германия. От 1987 година работи непрестанно в министерството на външните работи, като е минал всички дипломатически рангове от аташе до дипломат. Ръководил е политическата работа в посолството ни в Берлин, общоприет консул на Република България в Бавария и Баден-Вюртемберг /2006-2010 г./ общоприет консул на Република България в Ниш, Република Сърбия /2012-2016 г./. Владее немски, британски, съветски и виетнамски езици. Назначен е за секретар по външната политика с декрет на президента №48 от 23 януари 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР