Президентските и парламентарни избори в Турция не бяха "нито честни,

...
Президентските и парламентарни избори в Турция не бяха "нито честни,
Коментари Харесай

Берлин: Изборите в Турция не бяха нито честни, нито справедливи

Президентските и парламентарни избори в Турция не бяха "нито почтени, нито обективни ", съобщи Севим Дагделен, председателка на германско-турската парламентарна група, съобщи ДПА.

"Ердоган реализира задачата си за властническа президентска система посредством операция, която стартира доста преди изборния ден ", съобщи Дагделен, която е от кюрдски генезис и е член на партия "Левите " в немския Бундестаг.

"Има мотив за опасения, че Ердоган ще тласне Турция към крайности ", добави тя.

Външното министерство в Берлин удостовери още, че трима германци са задържани в Турция в неделя по време на изборите, съобщи DPА.

Двама мъже и една жена, които са били част от група от 11 души от Германия, са работили като неофициални наблюдаващи на изборите по покана на опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите. Те били задържани в град Улудере в югоизточния окръг Шърнак.



Общо 10 чужденци, които твърдели, че са наблюдаващи на изборите, само че нямали нужната акредитация, са били задържани.

Освен тримата германци са арестувани и четирима италианци и трима французи, членове на Френската комунистическа партия, в това число един сенатор. Френската делегация по-късно била освободена, съгласно известия в медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР