Президентски и парламентарни избори в един ден се превръщат във

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Президентски и парламентарни избори в един ден се трансформират във все по-възможен сюжет . Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова върна на президента Румен Радев несбъднат третия мандат във вторник. Кога ще бъдат планувани парламентарните избори зависи към този момент само от президента. В сряда след среща с членове на ЦИК президентът съобщи, че от чутото може да се направи извод, че избори две в едно са вероятни в един естествен темп и при изискване, че срещнат нужната логистична и финансова поддръжка. Миналата седмица Народното събрание насрочи президентските избори за 14 ноември.

Национално броене на популацията и жилищния фонд на България започва от 7 септември . По проект то би трябвало да завърши до 3 октомври, като през първите 10 дни - до 17 септември, ще е годна услугата онлайн броене, от която ще може да се възползва всеки, който живее непрекъснато в България. От 18 септември ще стартира и преброяването с преброители от врата на врата.

Наред с персоналната карта и паспорта и шофьорската брошура ще може да се подменя с ускорена услуга , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Така вместо за месец това ще става за три дни. Документи за ускорената услуга ще се подават единствено в постройките на Столична дирекция на вътрешните работи и районните дирекции на полицията в страната.

Временната парламентарна комисия " Росенец " разгласи, че дава опция на жители, организации и медии на специфичен имейл да зададат въпроси на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, свързани с предмета на комисията.

Свят
Във Франция стартира процесът против 20 обвинени за джихадистките офанзиви в Париж през 2015 година, в които починаха 130 души Фотограф: Reuters
Талибаните оповестиха ново държавно управление в Афганистан. Няколко души в него са глобени от Организация на обединените нации за тероризъм, а вътрешният министър е включен в листата на ФБР с най-издирваните лица. Анализаторите показват, че кабинетът е доминиран от висшето управление на придвижването, като основна роля има мрежата " Хакани " - група, която Съединени американски щати дефинират като задгранична терористична организация. Освен това измежду назначенията няма нито една жена или някой, който да не е част от талибаните макар уверенията, че държавното управление ще бъде " приобщаващо ".
Капитал - брой 36
Британският министър председател Борис Джонсън показа пред Народното събрание проект за повишение на някои налози , което би трябвало да донесе спомагателни 12 милиарда паунда в бюджета. Според него средствата са нужни за опазване на здравето и обществени грижи. Това обаче е в прорез с обещанието му да реши проблемите в обществената система, без да покачва основни налози.

Япония означи по-голям стопански напредък от упования. Коригираните данни демонстрират, че Брутният вътрешен продукт се е нараснал с 1.9% през второто тримесечие на годишна база, изпреварвайки междинната прогноза на икономистите за 1.6% и първичната оценка от 1.3%. За това са съдействали по-големите от плануваните разноски на бизнеса. Възстановяването на международната стопанска система е подтикнало финансовите разноски и промишленото произвеждане, което в огромна степен е компенсирало слабата интензивност в бранша на услугите.

Икономика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР