Президентската институция е сезирала компетентните служби по информацията за недекларирани

...
Президентската институция е сезирала компетентните служби по информацията за недекларирани
Коментари Харесай

Позиция: Президентът сезира службите за недекларирани банкови сметки от магистрати

Президентската институция е сезирала способените служби по информацията за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Това се показва в позицията на Президентството във връзка отвореното писмо на водещия на предаването " ЕвроДикоФ " на Телевизия Евроком Сашо Диков.

Позиция

Уважаеми господин Диков,

В отговор на въпросите във Вашето отворено писмо може да цитирате следната позиция на прессекретариата на президента:

1. Манипулативните внушения във връзка с секретаря по правни въпроси и антикорупция към този момент бяха обществено опровергани с оповестените видеозаписи, разкриващи персоналния темперамент на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на почтен човек и отстраняването му от работа вследствие на клюка не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сюжет биха извлекли само неговите създатели.

2. Следва да имате поради, че президентът е поверил кадровата политика на изпълнителната власт на Министерския съвет и на министрите в техните отраслови области и високо цени напъните им за възобновяване на държавността в сложен за страната миг. Цялостна оценка за работата на служебните министри президентът ще даде след края на мандата на държавното управление.

3. Прозрачността в имущественото положение и приходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е безвъзвратен принцип на правовата страна и неговото нарушение следва да води до наказания. Затова, както Ви е известно, Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до виновните институции във връзка изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема мотив от писмото Ви, това е следващият случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала способените служби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР