Президентите на Украйна Владимир Зеленски и на Франция Еманюел Макрон

...
Президентите на Украйна Владимир Зеленски и на Франция Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон започва международно разследване на самолетната катастрофа в Иран

Президентите на Украйна Владимир Зеленски и на Франция Еманюел Макрон са се договорили по телефона за включването на френски експерти в декодирането на „ черните кутии “ на сваления в Иран украински аероплан. Това оповестиха от пресслужбата на президента на Украйна.

Зеленски и Макрон означиха бързото определяне на истината за злополуката в Иран.

„ Държавните глави се съгласиха да включат френски специалисти в декодирането на „ черните кутии " на сваления аероплан “, се споделя в изказването.

Макрон е заречен, че "ще способства за изцяло следствие на злополуката за привличането към отговорност на отговорните за това закононарушение. "

"Той (Макрон -ред.) съобщи, че Франция към този момент е почнала публична процедура за съответното интернационално следствие в ИКАО (Международната организация за гражданска авиация) ", се споделя в изказването.

Междувременно висшият нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей издаде заповед, адресирана до Генералния щаб на иранските въоръжени сили, за следствие на грешките и установяване на виновността на участниците в обстановката със сваления украински аероплан, оповестява организация Fars, представена от международните медии.

„ Призовавам Генералния щаб на иранските въоръжени сили да изследва грешките на тази злополука и да дефинира вероятната виновност (на участниците) “, написа Хаменей.

Освен това той „ изрече дълбоки съболезнования на фамилиите на жертвите “.

Духовният водач „ прикани да бъдат подхванати нужните ограничения, с цел да се предотвратят сходни произшествия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР