Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин проведоха преди минути телефонния си разговор

Президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин организираха преди минути телефонния си диалог, който се очакваше да бъде отдаден на търсенето на дипломатическо решение на обстановката към Украйна.

От Белия дом оповестиха, че диалогът е почнал в 15:35 ч. локално време (22:35 ч. българско) и е завършил 50 минити по-късно, съобщи CNN. Според източници на телвизията американският президент е споделил на Путин, че съществува път за отбягване на спора, както и за попречване на икономическите наказания, които Западът е подготвен да наложи, в случай че съветските войски преминат границата. Байдън организира диалога от вкъщи си в Уилмингтън, Делауеър, оповестиха още от Белия дом.

Телефонното позвъняване е по самодейност на съветският водач. За последно двамата президенти организираха видео диалог на 7 декември.

По-рано през днешния ден представителят на Кремъл уточни, че  задачата на телефонния диалог е да бъдат разисквани плануваните за 10 януари руско-американски договаряния. Основна тематика в тях се чака да е точно обстановката с Украйна. В последните седмици Русия концентрира доста войски на източната си граница. Съединени американски щати и Западна Европа пък предизвестиха Кремъл със наказания, в случай че предприеме военна намеса на източната си граница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР