Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония - Анджей Дуда,

...
Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония - Анджей Дуда,
Коментари Харесай

Президентите на четири страни пристигнаха в Киев

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония - Анджей Дуда, Гитанас Науседа, Егилс Левитс и Алар Карис - дойдоха през днешния ден в Киев, с цел да се срещнат с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, заяви канцеларията на полския държавен глава, представена от Ройтерс.

Четиримата се причислиха към увеличаващия се брой европейски водачи, посетили украинската столица, откакто по-рано този месец съветските войски бяха отблъснати от северната част на страната.

" Насочваме се към Киев със мощно обръщение на политическа поддръжка и военна помощ ", съобщи в Туитър литовският президент Гитанас Науседа. Постът беше придружаван от фотография на четиримата президенти, стоящи до трен.

Канцеларията на полския президент Анджей Дуда удостовери в Туитър, че те са пристигнали в Киев.

Срещата със Зеленски ще се концентрира върху способи за подкрепяне на цивилните и армията на Украйна, както и върху следствието на военни закононарушения, съобщи представител на естонския президент Алар Карис.

Срещата се организира ден откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съветското настъпление в Украйна се равнява на геноцид. В същото време съветският му сътрудник Владимир Путин съобщи, че Москва ще продължи " ритмично и умерено " интервенцията си и ще реализира задачите си.

Канцелариите на четиримата президенти отхвърлиха да дават детайлности заради аргументи, свързани със сигурността.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер планираше да замине за Киев с делегация на Полша и балтийските републики, с цел да покаже общата европейска взаимност с Украйна, само че през вчерашния ден съобщи, че не е бил добре пристигнал в страната заради околните си връзки с Русия през последните години и поддръжката си за газопровода " Северен поток-2 ", отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР