Президенти на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Реджеп

...
Президенти на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Реджеп
Коментари Харесай

Обявиха нова среща между Путин и Ердоган, отново ще обсъждат ситуацията в Сирия

Президенти на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще обсъдят координирането на дейностите по отношение на обстановката в Сирия на среща през януари. Това заяви пред кореспонденти специфичният представител на президента на Руската федерация за Сирия Александър Лаврентиев, предава TACC.

„ Да се приказва за това кои въпроси ще бъдат обсъждани, е прекомерно рано. Разбира се, двустранното съдействие. Втората огромна тематика е тази за Сирия. Сътрудничество, съгласуваност по отношение на обстановката в Сирия. Вероятно въпросът ще бъде издигнат и при провеждането на интернационална конференция ", разясни Лаврентиев, представен от " Фокус ".

Срещата на президентите на Руската федерация и Турция е планувана за 8 януари в Истанбул.

На 9 октомври Анкара разгласи началото на нова военна интервенция „ Извор мира “ в Северна Сирия. Целта й е основаване на буферна зона, която би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница. Според проекта на Анкара по този начин сирийските бежанци ще могат да се върнат от Турция. На 22 октомври Путин и Ердоган се срещнаха в Сочи, където одобриха меморандум за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в Североизточна Сирия. Според документа съветската военна полиция и сирийските гранични чиновници се вкарват от обяд на 23 октомври в региони, граничещи с 30-километровата зона за сигурност, основана от Турция. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР