Президентът Зеленски търси подкрепа за кандидатурата на Украйна в НАТО

...
Президентът Зеленски търси подкрепа за кандидатурата на Украйна в НАТО
Коментари Харесай

Акд. Денков: България няма да предаде на Украйна нищо, което би застрашило нашата сигурност

Президентът Зеленски търси поддръжка за кандидатурата на Украйна в НАТО в подобаващия миг. Ясно е, че това не може да стане в този момент.

Така министър председателят акад. Николай Денков отговори на въпрос за какво Володимир Зеленски посети страната ни тъкмо в този миг. В първия си коментар след визитата, той увери, че на Украйна няма да бъде предадено нищо от нашето въоръжение, което би заплашило сигурността на България.

„ Обсъждали сме единствено благоприятни условия, при които България да се усеща оптимално предпазена “, изясни Денков пред NOVA.

На въпрос, в случай че се наложи промяна на системата за Противовъздушна отбрана значи ли, че ще търсим от съюзнически страни по-нови технологии, той сподели следното:

„ Има такива благоприятни условия. Бих споделил, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното държавно управление. Всяко едно такова деяние лишава месеци, а от време на време и години, както видяхте със самолетите. Нищо не може да стане бързо. Украинската делегация се интересува най-много от бързите решения.

„ Това, което е най-важното за мен от тази среща е, че тази аудиенция сподели на всеки, че би трябвало да си зададе въпроса – какво значи да си родолюбец. Дали е родолюбец този, който пази родината си и границите си, или родолюбец би бил този, който споделя „ Елате, вземете ни територия ” “, сподели още Денков и отхвърли този коментар да е отговор на думите на президента Румен Радев.

По думите му макар, че Зеленски не е отишъл в Народното събрание, той се е видял с управленията на парламентарните групи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР