Президентът Володимир Зеленски съобщи днес, че украинските войски, които си

...
Президентът Володимир Зеленски съобщи днес, че украинските войски, които си
Коментари Харесай

Зеленски: Обстрелваме оттеглящите се от района около Киев и Чернигов руски войски

Президентът Володимир Зеленски заяви през днешния ден, че украинските войски, които си връщат контрола върху региони към Киев и Чернигов, не разрешават на руснаците да се отдръпват без пердах, а ги „ обстрелват “ и " унищожат всичко, което могат “, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели във видеобръщението си от предходната нощ, че Украйна си дава сметка, че Русия има мощ да окаже още по-голям напън върху Източна и Южна Украйна.

„ Каква е задачата на съветските войски? Те желаят да завладеят Донбас и Южна Украйна “, сподели Зеленски. „ А каква е нашата цел? Да се пазиме, да пазиме свободата си, земята и народа си “.

Зеленски сподели, че забележителна част от съветските войски са съсредоточени към Мариупол, където бранителите на града не престават да се борят.

„ Благодарение на нашата опозиция, с помощта на смелостта и издръжливостта на другите наши градове, Украйна завоюва скъпо време, време, което ни разрешава да осуетим тактиката на врага и да отслабим опциите му “, акцентира Зеленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР