Президентът Володимир Зеленски призова международните партньори да ускорят решенията за

...
Президентът Володимир Зеленски призова международните партньори да ускорят решенията за
Коментари Харесай

Зеленски към участниците в Рамщайн: Трябва да побързаме

Президентът Володимир Зеленски прикани интернационалните сътрудници да ускорят решенията за оръжейни доставки за Украйна, тъй като времето играе в интерес на Русия. Това съобщи той, обръщайки се към участниците в 8-ата среща на Контактната група за защита на Украйна в Рамщайн, оповестява кореспондентът на Укринформ .

Зеленски назова присъстващите " коалиция на основателите на успеха " и изрази признателност за помощта им в битката против Русия, само че означи, че " 100 благодарности не значат 100 танка " и стотици думи не могат да бъдат сложени против съветската артилерия или против ракети, от които е належащо да се защитят мирните украинци.

" Имаме ли доста време? Не. Тероризмът не дава време за полемики... Времето остава оръжието на Русия, би трябвало да ускорим ", акцентира президентът.

Той изрази убеденост, че участниците в конференцията не желаят за децата си подобен международен ред, който Русия се пробва да наложи на всички. По думите му, Русия концентрира последните си сили, с цел да се опита да потвърди, че омразата е по-силна от мира. " Така че вие и аз би трябвало да побързаме... Злото и омразата постоянно би трябвало да губят. Кремъл би трябвало да бъде надвит ", съобщи украинският водач.

Президентът добави, че е по силите на събралите се в американската военновъздушна база да създадат срещата " Рамщайнът на танковете “. Не да се спори за количеството, а да се отвори доставката на такова съоръжение по принцип, което ще постави завършек на " съветското зло, акцентира Зеленски и също по този начин изиска на Украйна да бъдат доставени ракети с огромен обхват.

На 20 януари ръководителите на отделите по защита на към 50 страни, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителят на Комитета на началник-щабовете на армията на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, министърът на защитата на Украйна Олексий Резников вземат участие в срещата на Контактната група по защитата на Украйна в Рамщайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР