Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна

...
Президентът Володимир Зеленски отрече в събота, че войната на Украйна
Коментари Харесай

Конфликтът в Газа „отнема фокуса“ от Украйна, казва Зеленски

Президентът Володимир Зеленски отхвърли в събота, че войната на Украйна с Русия е стигнала до „ застой “, отхвърляйки догатките, че западните водачи лобират за мирни договаряния.

Разтегнатата фронтова линия сред двете враждуващи страни едвам се помръдна за съвсем година, като един почитан украински чиновник предизвести тази седмица, че спорът е в задънена улица.

„ Времето мина, хората са изтощени... Но това е не е невъзможност “, сподели Зеленски на конференция в Киев с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Украинският водач също отхвърли концепцията, че западните страни оказват напън върху Киев да стартира договаряния с Русия, на фона на отчети на публични лица от Съединени американски щати и Европейски Съюз беше разискал какво биха довели до сходни диалози.

„ Никой от нашите сътрудници не ни притиска да седнем с Русия, да приказваме с нея и да й дадем нещо “, сподели той.

С войната, която към този момент е в 20-тия месец и Украйна се бори да завоюва позиции в контранастъплението си, Зеленски постоянно се среща със западни водачи в опит да отблъсне умората от спора.

Зеленски сподели, че войната сред Израел и Хамас също е отвлякла вниманието от Украйна и сподели, че това беше „ задачата на Русия “.

„ Разбира се, ясно е, че войната в Близкия изток, този спор, лишава фокуса “, ​​каза Зеленски.

„ Вече сме били в доста сложни обстановки, когато има съвсем не се концентрира върху Украйна “, сподели той, само че добави: „ Абсолютно съм сигурен, че ще преодолеем това предизвикателство. “

Поддръжниците на Украйна, в това число Съединените щати, настояват, че са подготвени да поддържат Киев с военна и финансова поддръжка толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се победи Русия.

„ Екзистенциална война “

Коментарите на Зеленски пристигнаха, когато ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Киев, с цел да разиска напредъка на Украйна към присъединението към 27-членния блок. < p> Киев получи статут на кандидатка за Европейски Съюз няколко месеца след нахлуването на Русия предходната година, само че анализаторите предизвестиха, че е изправен пред дълъг и сложен път към участието.

„ Вие достигнахте доста стадии “, сподели фон дер Лайен на Зеленски.

“ Реформиране на вашата правосъдна система. Ограничаване на хватката на олигарсите. Справяне с прането на пари и доста други “, сподели тя.

Никога не би трябвало да забравяме, че водите екзистенциална война и в това време надълбоко реформирате страната си “, добави тя.

Тя сподели, че е " убеден ", че Украйна ще напредне в процеса на присъединение, когато тези промени бъдат приложени.

Европейска комисия предложи спомагателни 50 милиарда евро (54 милиарда долара) финансиране за Украйна до 2027 година, сподели фон дер Лайен.

Почти всички Държавите-членки на Европейски Съюз поддържат по-нататъшната дълготрайна помощ за Киев, като единствено Унгария и Словакия се въздържат.

Комисията има време до 8 ноември да показа отчет за това какъв прогрес са постигнали Украйна и другите претенденти за участие в Европейски Съюз Молдова и Грузия преди среща на върха на блока през декември.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР