Президентът Володимир Зеленски обвини Русия в „престъпления срещу човечеството“, след

...
Президентът Володимир Зеленски обвини Русия в „престъпления срещу човечеството“, след
Коментари Харесай

Зеленски осъди руския терор в обръщение към ООН

Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в „ закононарушения против човечеството “, откакто нов ракетен обстрел аргументи прекъсване на тока в Украйна.

Той сподели на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации посредством видеовръзка, че съветската " формула на терора " е принудила " милиони хора да останат без енергийни доставки, без отопление, без вода " при минусови студове.

Ударите убиха минимум седем души, заяви Украйна.

Атомните електроцентрали излязоха от строя.

Трите централи, които към момента са под украински надзор, бяха изключени от мрежата и заводът в Запорожие - най-големият в Европа - беше заставен още веднъж да разчита на дизелови генератори за зареждане на своите охладителни системи и основно съоръжение за сигурност.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) изрази огромна угриженост по отношение на следената от Русия централа в Запорожие, която претърпя вреди от многократните обстрели.

Съседна Молдова също претърпя обилни спирания на тока в сряда, само че не беше директно наранена.

С настъпването на зимата Москва ускори ударите по енергийната инфраструктура на Украйна.

Длъжностни лица споделят, че ракетните удари на Русия по електроцентрали са предизвикали " колосални " вреди и са оставили повече от половината от мрежата на страната да се нуждае от ремонт.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР