Президентът Володимир Зеленски изрази несъгласие с думите на военен командир

...
Президентът Володимир Зеленски изрази несъгласие с думите на военен командир
Коментари Харесай

Зеленски отрече Украйна да е в задънена улица: Били сме и в по-тежка ситуация

Президентът Володимир Зеленски изрази противоречие с думите на боен пълководец за патова обстановка на фронта с Русия.

 

Украйна е била и в по-тежки обстановки - означи президентът Володимир Зеленски във връзка констатацията на главнокомандващия Валерий Залужний в английското списание " Икономист ", че спорът с Русия навлиза в нов стадий на позиционна война, включваща статични и изтощителни борби.

 

На взаимната конференция с Урсула фонн дер Лайен Зеленски акцентира, че даже в разгара на войната Украйна не стопира с нужните за еврочленството промени и даде обещание да бъдат изпълнени всички рекомендации на Европейска комисия, включително в областта на върховенството на закона, отбраната на човешките права, повече бистрота на държавните институции и подсилване на системата за битка с корупцията.

 

Фон дер Лайен съобщи, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна досега възлиза на съвсем 83 милиарда евро. Tя добави, че Украйна се нуждае от още финансиране за справяне с настоящите потребности. Затова Европейска комисия е предложила на страните членки спомагателна помощ в размер на 50 милиарда евро до 2027 година.

 

Фон дер Лайен даде обещание да продължи да кара " Русия да заплаща за военната си експанзия ":

" Сегашните ни наказания засегнаха надълбоко съветската стопанска система и доста скоро ще предложим на страните членки своя 12-и пакет от наказания ", сподели ръководителят на Европейска комисия.

 

Визитата на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Киев се реализира в исторически миг, когато се чака политическо решение за началото на договаряния за участие на Украйна в Европейския съюз.

 

" Това решение ще има повратна роля в историята освен на Украйна, само че също по този начин и на цяла Европа ", съобщи през днешния ден на обща конференция украинският президент Володимир Зеленски. Думите му бяха предадени от специфичен делегат на Европейския нюзрум - платформа за съдействие сред европейски новинарски организации, част от която е Българска телеграфна агенция.

 

Зеленски е убеден, че такива договаряния ще стартират. Според него това ще значи, че " няма да има повече сиви геополитически зони в Европа ".

 

" Второ, ще обезпечи напредък за Украйна и всички европейски страни и трето - подсигуряваме на нашата страна и на украинския народ действителна икономическа и обществена сигурност ", добави той.

 

Фон дер Лайен посочи, че Украйна е постигнала отличен прогрес и това ще бъде отразено идната седмица в отчета на Европейска комисия за разширението на Европейски Съюз. " Искам да ви кажа какъв брой съм впечатлена от промените, които извършихте посред войната ", сподели тя и даде за образец промените в правосъдната система, намаляването на въздействието на олигарсите и битката с прането на пари.

 

" Това е резултат от усилена работа ", сподели Фон дер Лайен, която похвали и икономическата рационализация на източноевропейската страна.

 

Зеленски акцентира, че даже в разгара на войната Украйна не стопира с нужните за еврочленството промени и даде обещание да бъдат изпълнени всички рекомендации на Европейска комисия, включително в областта на върховенството на закона, отбраната на човешките права, повече бистрота на държавните институции и подсилване на системата за битка с корупцията.

 

Президентът прикани поддръжката на Европа и други сътрудници в отбранителната и финансовата сфера против съветската експанзия да продължи. " Русия би трябвало да види, че светът не отстъпва от отбраната на свободата и интернационалното право ", сподели Зеленски.

 

Фон дер Лайен даде обещание да продължи да кара " Русия да заплаща за военната си експанзия ". " Сегашните ни наказания засегнаха надълбоко съветската стопанска система и доста скоро ще предложим на страните членки своя 12-и пакет от наказания ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР