Президентът Володимир Зеленски благодари на САЩ за военната помощ на

...
Президентът Володимир Зеленски благодари на САЩ за военната помощ на
Коментари Харесай

Зеленски: САЩ ще дарят 800 млн. долара за производството на дронове в Украйна

Президентът Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за военната помощ на стойност 400 млн. щатски $. Зеленски съобщи, че се приготвя обособен пакет на стойност 800 млн. щатски $ за финансиране на производството на украински дрона.

Съобщението пристигна по време на вечерното видеообръщение на украинския президент, заяви „ Укринформ “.

„ Днес има ново решение на Съединени американски щати да поддържат Украйна. Нов пакет за защита. Сумата е 400 милиона $. Подготвя се още един обособен пакет - финансиране на производството на украински безпилотни самолети, 800 млн. $. Украйна е признателна за тази поддръжка. Трябва да подсигуряваме, че макар всички политически закани в света, Украйна може поредно да пази своя суверенитет и самостоятелност. И ние сигурно ще го създадем “, сподели Зеленски.

Той акцентира, че Киев се нуждае от решимостта на сътрудниците си в осъществяването на Плана за победа, изключително на фона на информацията за особената роля на Северна Корея в поддръжка на Русия.

„ Всяка среща с сътрудниците е диалог, по-специално за отбранителната промишленост. И през днешния ден с министъра на защитата на Съединени американски щати Остин говорихме за осъществяването на нашия План за победа. Говорихме за съответни стъпки, които могат да осъществят точките от проекта. Нуждаем се от решимостта на нашите сътрудници, изключително на фона на информацията за специфичната роля на Северна Корея в поддръжка на Русия “, сподели Зеленски.

„ Путин се опасява от мира и по тази причина търси способи да ускори експанзията и да изведе Северна Корея на фронта. Това е явен сигнал към целия свят, който желае единствено война. И в тази обстановка съм признателен на всеки водач и всяка страна, които в този момент усилват поддръжката си за Украйна, които поддържаха първата встъпителна среща на върха за мир и които ни оказват помощ да подготвим втората среща на върха. Да я подготвим по този начин, че тя да стане в действителност ефикасна “, акцентира украинският водач. | БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР