Президентът Владимир Путин заяви пред турския лидер Реджеп Тайип Ердоган,

...
Президентът Владимир Путин заяви пред турския лидер Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Кремъл: Путин е готов за диалог, ако Киев приеме окупираните от Москва територии за руски

Президентът Владимир Путин съобщи пред турския водач Реджеп Тайип Ердоган, че е подготвен за разговор с Украйна, в случай че Киев одобри окупираните от Москва територии за съветски, заяви Кремъл през днешния ден, представен от Агенция Франс Прес.

" Путин още веднъж удостовери готовността на Русия за сериозен разговор при изискване, че киевските управляващи изпълнят добре известните и неведнъж изразявани условия за признание на новите териториални действителности ", се споделя в изказване на Кремъл.

Руските войски окупират огромни територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонската област, макар че не ги управлява напълно.

" Руската страна акцентира разрушителната роля на западните страни, които помпат киевския режим с оръжие и военно съоръжение, дават му оперативна информация и цели ", се споделя още в изказването.

Лидерите разискаха и осъществяването на знаковото съглашение за деблокиране на украинското зърно, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и благодарение на Турция. Кремъл съобщи, че двойката е разискала " деблокирането на доставките на храни и торове от Русия " и нуждата от " унищожаване на всички бариери пред съветския експорт ".

През октомври Русия за малко излезе от съглашението след офанзива с дрон против Черноморския ѝ флот. В рамките на няколко дни тя още веднъж влезе в договорката, само че публични лица се оплакаха от ограничавания върху съветските артикули.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР