Президентът Владимир Путин призова за диверсификация на руския енергиен износ

...
Президентът Владимир Путин призова за диверсификация на руския енергиен износ
Коментари Харесай

Путин настоява за диверсификация на руския енергиен износ към Азия |

Президентът Владимир Путин прикани за диверсификация на съветския енергиен експорт към Азия по време на днешна среща, отдадена на обстановката в петролния и газовия бранш, заяви Би Би Си.

Путин твърди, че европейските страни дестабилизират пазара, като се отдалечават от съветския газ и нефт. " Опитите на западните страни да изтласкат съветските снабдители, да заменят нашите енергийни запаси с различни доставки, неизбежно ще се отразят на цялата международна стопанска система ", сподели той.

По-рано през днешния ден Путин съобщи, че Русия ще промени посоката на износа си " малко по малко " към " бързо разрастващите се пазари на юг и изток ".

" Доставките от други страни, преди всичко от Съединени американски щати, които могат да бъдат ориентирани към Европа, ще костват на потребителите неведнъж повече. Те ще се отразят на виталния стандарт на хората и на конкурентоспособността на европейската стопанска система. Въпреки тези явни неща, европейските страни непрекъснато приказват за отменяне на съветските доставки, като по този метод в допълнение дестабилизират пазара и покачват цените, най-много за самите поданици на Европейски Съюз ", сподели още съветският президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР