Президентът Владимир Путин призова правоприлагащите органи да засилят репресиите срещу

...
Президентът Владимир Путин призова правоприлагащите органи да засилят репресиите срещу
Коментари Харесай

Путин поиска засилване на репресиите срещу опозицията

Президентът Владимир Путин прикани правоприлагащите органи да засилят репресиите против тези, които се пробват да " дестабилизират " Русия, говорейки за тези, които са в съпротива на военната атака в Украйна.

" Моля ви да реагирате остро на опитите за дестабилизиране на обществената и политическата обстановка в страната ", съобщи Путин на среща с прокурори.

Той също по този начин изиска да бъдат " по-активни в битката против екстремизма " - сборен термин в съветското законодателство, който разрешава преследването на джихадистки организации, проукраински деятели, политически съперници и даже Свидетели на Йехова.

Движението на основния му политически Алексей Навални, който понастоящем е в пандиза, беше класифицирано като " екстремистко " през 2021 година от съдилищата, което докара до лишаването от независимост на няколко негови деятели и до изгнанието в чужбина на доста други.

Събитията, свързани с отравянето на опозиционера, преди да бъде вкаран в пандиза, бяха предмет на кино лентата " Навални ", който в понеделник беше награден с " Оскар " за най-хубав документален филм.

Навални се опълчва на съветската атака в Украйна и беше призовал руснаците да показват несъгласието си.

БГНЕС напомня, че обществените мрежи Facebook и Инстаграм също бяха избрани като " екстремистки " и неразрешени малко след началото на спора в Украйна, а компанията им майка Мета беше включена в листата на " терористичните " организации.

От началото на офанзивата в Украйна, Русия предприе серия от репресивни ограничения, наказващи всяка рецензия към армията, и няколко души към този момент получиха тежки присъди затвор.

Руски боен съд осъди мъж, Кирил Бутилин, на 13 години затвор за подпалване на център за набиране на военнослужещи, оповестиха съветските осведомителни организации.

Путин обаче подреди да се ускори " отбраната на главните права на военнослужещите, участниците и ветераните от специфичната военна интервенция " в Украйна, както и на техните фамилии, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР