Партия Възраждане“ е получила два отказа от прокуратурата за образуване

...
Партия Възраждане“ е получила два отказа от прокуратурата за образуване
Коментари Харесай

Прокуратурата отказва на Възраждане да разследва аудиозаписа от срещата на ПП-ДБ

Партия „ Възраждане “ е получила два отхвърли от прокуратурата за формиране на следствие по отношение на аудиозапис, за който се твърди, че е от среща на управлението на ПП-ДБ. Това заяви Петър Петров от „ Възраждане “ пред публицисти в коридорите на Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него в аудиозаписа са коментирани „ притеснителни обстоятелства “ за българската държавност – „ управлението на българските служби за сигурност е утвърдено и ще бъде в съгласие с посолството/посолствата и се разясняваше основаването на краткотрайна комисия, която да „ тупка топката “ с имунитета на един депутат, някогашен министър председател, с оглед той да не бъде снет “.

„ Българската прокуратура не желае да проверява тези притеснителни обстоятелства за българската държавност “, уточни Петров.

Той изясни, че от „ Възраждане “ са внесли сигнал до основния прокурор, по-късно от Софийската градска прокуратура им е върнат отвод за формиране на досъдебно произвеждане, който е доказан от Апелативната прокуратура и по-късно е анулиран от съда, като преписката е върната за доразследване.

Причината е, че съгласно съда отводът на прокуратурата е незаконосъобразен и има безучастие от страна на държавното обвиняване, изясни Петров, като добави, че от прокуратурата не са осъществени никакви дейности по следствието.

След връщането от съда, Софийската градска прокуратура, в лицето на прокурор Ивайло Петров, още веднъж не намира съображение за формиране на досъдебно произвеждане, като от „ Възраждане “ означават, че още веднъж ще апелират отхвърли пред горната инстанция.

Българската прокуратура и ДАНС са овладени от Движение за права и свободи, сподели Петър Петров. На въпрос за какво твърди това, той отговори, че съгласно него двете институции „ работят в услуга на Движение за права и свободи и не работят в полза на законите на страната, тъй като самото Движение за права и свободи не работи в полза на българските жители и за съблюдаване на законите на страната “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР