Президентът Владимир Путин подложи на публични подигравки един от своите

...
Президентът Владимир Путин подложи на публични подигравки един от своите
Коментари Харесай

Путин бичува публично свой министър, липсвали поръчки за н...


Президентът Владимир Путин подложи на обществени насмешки един от своите вицепремиери в първото за годината съвещание на съветското държавно управление в сряда.

В оповестено от РИА Новости видео Путин пита вицепремиера Денис Мантуров (който също е министър на търговията и промишлеността):  " Защо се правите на простак " .

През юли на Мантуров бе поверена отговорността за отбранителната промишленост на Русия. Тогава той се ползваше с благоразположението на Путин, придружаваше го при разнообразни пътувания, предава Асошиейтед прес. Но очевидно глобите оказват въздействие върху качествата на Русия да се снабдява с скъпи запаси (повод за гнева на Путин е неналичието на поръчки за нови самолети).

На Мантуров е било предоставено да подписа контракти на стойност 175 милиарда рубли (2,56 милиарда долара) с държавната самолетна компания " Аерофлот ", според Ройтерс. Путин ядосано твърди, че няма и един подписан.

В клипа се вижда по какъв начин министърът гледа надолу към бюрото си, до момента в който президентът жестикулира саркастично.
 
" Денис Валентинович, вие сте уредили всичко, само че няма контракти. Няма контракти с предприятията! Директорите ми споделиха. Защо се вършиме на простак? Кога ще има контракти? За това приказвам. Моля ви да завършите тази работа в границите на един месец ".

" Бичуването " продължава близо минута, като останалите 12 участници в диалога резервират безмълвие, някои наподобяват извънредно погълнати от документи пред себе си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР