Президентът търся конфронтация с Народното събрание и политическите сили там.

...
Президентът търся конфронтация с Народното събрание и политическите сили там.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов освети данни за корупция в кръга на Радев - митичният Глеб Мишин осигурявал схема за даване на българско гражданство, срещу пари за президентството

Президентът диря борба с Народното събрание и политическите сили там. Когато ние отидохме да получим мандата, президентът ни сподели, че се надява да му върнем досието празна, напомни водачът на ДСБ Атанас Атанасов по Българска национална телевизия. Откакто съществува това Народно заседание президентът не е споделил и една добра дума за ръководството, уточни водачът на ДСБ. Около президентството се основава план, който да проходи на европейските избори, допусна той.
 
" Службите за сигурност извършват това, което им се разпорежда от президентството. И това към този момент е казусът - че се прикриват избрани условия, които са свързани с дейности от хора, близки до президента. Службите за сигурност би трябвало да извършват годишен проект за сигурността в страната. Тези проекти би трябвало да бъдат докладвани и утвърждавани от премиера. Правителството би трябвало да е това, което би трябвало да предложи хората, които да оглавяват и управляват тези служби. Ние би трябвало да осигурим условия това да се случи ", сподели още Атанасов.
 
" Има няколко фрапиращи случаи, които доближиха и до мен като информация, които демонстрират, че в бранша за сигурност с изключение на всичко друго, се прикриват проблеми, които засягат непосредствено националната ни сигурност ", продължи Атанасов. " Ето, да вземем за пример, има една кореспонденция в СГП № 208/69 от 2023 година, която е била прекъсната от прокурор Николова, - данните вътре са фрапиращи, има пробив в националната сигурност през ДАР, и заради тази причина е предоставена инспекция посредством ДАНС, което е контраразузнаването, и там всичко са замазали и са прикрили. Става въпрос за приключване на класифицирана информация и за осветление на чиновници на разузнаването, което е доста тежък неуспех. Изтичането на тази информация постоянно има риск да бъде прихваната от непознати разследващи служби ", акцентира бъдещият ръководител на Народно събрание.
 
ДАНС е замел всичко това, направили са повърхностна инспекция, и всичко е отишло под чергата, добави депутатът от ПП-ДБ. И предложи прокуратурата да възобнови следствието по този проблем, като откри с изключение на приключването на класифицираната информация, и длъжностните закононарушения, които са осъществени за прикриването на този проблем.
 
" Смятате ли, че това е станало без знанието на хора от президентството ", попита риторично Атанасов. " Не знам какво прави господин Сарафов, само че като някогашен прокурор знам, че работата на прокуратурата не е да дава изявленията, а да води каузи ", уточни той.
 
" Има тежко напрежение по линията за предоставяне на българско поданство - тук има някакъв митичен човек, който се занимава с това, споделя се Глеб Мишин, който е по рождение украинец, само че май е руснак. Той обезпечава цяла кавалкада от хора от съветски генезис, които получават българско поданство. Има офис в Москва, в който се набират искащи, които желаят да станат български жители, подават документите, пращат му ги по куриерска компания, и той ги подава в Министерството на правораздаването, и те стават български жители. Това е съответен случай, ето го индивида, ДАНС е сезирана по този случай, има съответни данни за раздавани пари и кой какъв брой получава. Въпросът е в друго: на мен ми споделят, че няколко пъти сезират ДАНС за безобразието, което правят техни чиновници, тъй като главната активност по инспекция на достоверността на документите за поданство е на ДАНС, а оттова споделят: ние имаме действен интерес, не се месете., Е да, само че нали Русия ни разгласи за вражеска страна, би трябвало да сме извънредно бдителни за това какви хора влизат в страната. Твърди се, че с подправени документи си вадят поданство. Това е характерен канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа. А ние претендираме за участие в Шенген ", разкри Атанасов.
 
" Твърди се още, че пари, получени по този канал, отиват непосредствено в президентството. Има данни за това, че по време на служебните държавни управления от разнообразни браншове са събирани пари, които хора, които хора са ги давали, настояват, че са отивали в президентството ", сподели още депутатът от Политическа партия - Демократична България. Прокуратурата да разчепка всички случаи и да се разбере има ли " път на Копринката ", прикани съпредседателят на Демократична България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР