Президентът свиква консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете

...
Президентът свиква консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете
Коментари Харесай

Президентът свиква службите и кабинета заради заплахите пред националната сигурност

Президентът привиква консултативна среща, на която ще бъдат разисквани рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограничения за тяхното минимизиране.

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от софтуерно обновяване на структурите от системата за отбрана на националната сигурност.

За присъединяване в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “, ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ и шефът на Служба „ Военно разузнаване “. 

Не са поканени депутати от нито една парламентарно показана партия. Форматът на срещата е друг от Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Преди ден президентът разяснява, че при нужда е подготвен да свика КСНС, само че все още няма такива проекти. Той моли в напрегнатата интернационална обстановка да спрат политическите офанзиви към спецслужбите. " Службите за сигурност работят интензивно и сега най-важното е да не се позволява некадърно вмешателство в тяхната работа и продължение на опитите за тяхната политизация ", уточни президентът в Бургас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР